Toklubaşı Otu Yemeği
Malzemeler
- 500 gr toklubaşı otu
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
- Sarımsaklı yoğurt
- Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Toklubaşı otunu ayıklayıp, bol su da bekleterek yıkayın.
Geniş yayvan bir tecereye sıvı yağ ekleyin. Sıvı yağ ısınınca yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. İri doğranmış toklubaşını da ekleyip biraz daha kavurun. Bulguru ve salçayı ilave edip şöyle bir çevirin.
Tuz ve karabiberini atıp, üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.