Tahinli Sandviç Çörek
Malzemeler
- 1 adet yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 1/4 çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
Sandviç Yapmak İçin:
- Kıvırcık Marul
- Domates
- Kaşar peyniri
Hazırlanışı
Hamur yoğuracağınız kaba maya, ılık su, sıvı yağ, tahin, şeker ve tuzu atıp maya eriyinceye kadar karıştırın.
Yaklaşık 4-5 su bardağı un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
Ilık bir ortamda ağzını sıkıca kapatıp hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalandırın.
Elinizi ve tezgahı yağlayıp hamuru tezgaha alın. Hafifçe rulo yapıp bir bıçak yardımıyla 20 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı alıp uzun rulo şeklinde açıp şekil verin. Örgü şekli vermeniz şart değil bildiğiniz herhangi bir şekli verin.
Hazırladığınız poğaçayı önce pekmez-su karışımına daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Biraz da tepside mayalanmasını bekleyin. Önceden ısıtılmış 210-220 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Çörekleriniz soğuduğunda kenarından kesip içine marul, domatesdilimleri ve kaşar dilimleri yerleştirip servis edin.
İçine birşey koymadan da çok güzel ayrıca....
***Çöreklerinizi sandviç ekmeği şeklinde hafif uzatarak da şekil verebilirsiniz. Hatta susama batırdıktan sonra üzerine bıçakla verevine iki kesik atabilirsiniz.
***Mayalı hamurun kıvamının püf noktası hamur toparlanana kadar un eklemektir. Hamur toparlandığında un eklemeyi bırakın.
Hamura şekil verirken:Hamurunuzu 30 cm kadar bir rulo yapın
1. Sağ taraftan getirip altına yapıştırın.
2. Alt kısmını ortasından geçirin.
3. Üstteki yuvarlak kısmı sağa doğru çevirin.
4. Boşta kalan ucunu alttan geçirin.
Hamura şekil verirken:Hamurunuzu 30 cm kadar bir rulo yapın
1. Sağ taraftan getirip altına yapıştırın.
2. Alt kısmını ortasından geçirin.
3. Üstteki yuvarlak kısmı sağa doğru çevirin.
4. Boşta kalan ucunu alttan geçirin.
Yorumlar
Yorum Gönder