Pofuduk Pankek


Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

   Tüm malzemeyi derin bir çırpma kabına alıp çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Hazırladığınız malzemeden 1 yemek kaşığı dökün.Üzerinde kabarcıklar oluştuğunda tahta spatula yardımıyla çevirip diğer yüzünü de pişirin. Hafif yüksek ateşte her iki yüzünün de pişmesi 1 dakikayı geçmez.
    Dilerseniz yanında muz, çikolata, çilek, peynir gibi şeylerle servis edebilirsiniz. Kahvaltıda yiyebileceğiniz gibi çay saatleriniz içinde pratik, çabuk hazırlanan, lezzetli bir tariftir.
***İyi pankek yapmak için tavanız pürüzsüz olmalıdır.
***Hamuru tavaya döktüğünüzde gereğinden fazla yayılıyorsa çok az daha un ekleyebilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı