Pofuduk Pankek
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir çırpma kabına alıp çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Hazırladığınız malzemeden 1 yemek kaşığı dökün.Üzerinde kabarcıklar oluştuğunda tahta spatula yardımıyla çevirip diğer yüzünü de pişirin. Hafif yüksek ateşte her iki yüzünün de pişmesi 1 dakikayı geçmez.
Dilerseniz yanında muz, çikolata, çilek, peynir gibi şeylerle servis edebilirsiniz. Kahvaltıda yiyebileceğiniz gibi çay saatleriniz içinde pratik, çabuk hazırlanan, lezzetli bir tariftir.
***İyi pankek yapmak için tavanız pürüzsüz olmalıdır.
***Hamuru tavaya döktüğünüzde gereğinden fazla yayılıyorsa çok az daha un ekleyebilirsiniz.
***İyi pankek yapmak için tavanız pürüzsüz olmalıdır.
***Hamuru tavaya döktüğünüzde gereğinden fazla yayılıyorsa çok az daha un ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder