Kıymalı Makarna

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 200 gr kıyma
  • 3-4 y.k. sıvı yağ
  • 1 y.k. salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber
  • Kırmızı pul biber{isteğe bağlı}

Hazırlanışı

      Makarnayı bol tuzlu suda fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın. 
      Yapışmaz geniş bir tavayı ısıtın. Kıymayı ekleyip yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Sıvı yağ ekleyip kısık ateşte çok az daha kavurun. Salçayı ekleyip şöyle bir çevirin. Baharatları da ekleyip ocağı kapatın.
       Makarnayı servis tabaklarına alıp üzerine kıymayla servis edin. Dilerseniz maydanozla süsleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı