Tavuk Köftesi

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kuru ekmek içi
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

    Tavuk göğsünü iri parçalara bölüp rondoda kıyma haline getirin. 5-6 saniyede kıymaya dönüşür fazla ezmemeye dikkat edin.
    İçine rondoda çekilmiş {veya rendelenmiş} soğan, sarımsak ve maydanozu da ilave edin. Yumurta, ekmek içi ve baharatları da ekleyip yoğurun. Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirip ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Geniş bir tavada yüksek ateşte, bol yağda kızartın. Yanında salatayla servis edin.
    Ben köfte malzemesini ikiye bölüp, yarısına 100 gr rendelenmiş hellim peyniri ve ince doğranmış yarım kırmızı kapya biber ekledim. Bu şekilde de çok güzel oldu. Hellim peyniri yerine taze köy peyniri de kullanabilirsiniz.

Salatası için:

1/2 adet marul
1/2 bağ roka
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 adet kırmızı biber
1 kase haşlanmış mısır
Sosu için;Zeytinyağı, limon, tuz.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı