Limonlu Kedi Dili Pasta

Malzemeler

1 paket kedi dili bisküvi
1 su bardağı süt

Muhallebisi için:

3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı şeker
1 paket labne peyniri

Limonlu Peltesi İçin:

2 adet limon
1 çay bardağından az eksik şeker
1.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı:

    Muhallabisini hazırlamak için süt, un, yumurta ve şekeri küçük bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Biraz ılıyınca labne peynirini ekleyip çırpın.
    Kedi dili bisküvileri soğuk süte batırıp kare borcama dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi döküp yayın.
    Limonlu jölesini hazırlamak için önce limonları rendeleyin. {Sadece sarı yerlerini rendeleyin. Beyaz yerlerini de rendelerseniz acısı çıkar. Bir limon rendesi eklesenizde olur.}
    Limonları sıkıp küçük bir tencereye alın. Üzerine limon rendesi, şeker, su ve mısır nişastasını da ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Bir iki kaynadıktan sonra ocaktan indirin. Biraz dinlendirip muhallebinin üzerine dökün. Soğuyunca streç filmle kapatıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin. 
***Buzdolabında bir gece bekletirseniz daha iyi olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı