Erikli Alt Üst Kek

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Kekin Tabanı için:

  • 7-8 adet iri erik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı

     Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. İçine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Tarçın, kabartma tozu, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın. Unu kekin kıvamına göre ayarlayın. Ne çok cıvık, ne de katı olsun.
     Yuvarlak ve geniş bir kek kalıbının tabanına 1 yemek kaşığı tereyağını bolca sürün. Üzerine şekeri serpin.
      Erikleri önce ortadan ikiye,daha sonra her bir parçayı 6 ya bölüp tepsiye dizin.
      Üzerine hazırladığınız hamuru döküp,190 derece  fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
      Kalıbın içinde biraz ılıdıktan sonra büyük bir srvis tabağına çıkarıp dilimleyerek servis edin.





 
 
 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı