Kış Çayı

Malzemeler

  • 1 adet kök zencefil{kuru}
  • 3-4 adet karanfil
  • 3-4 adet tane karabiber
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tutam ıhlamur
  • 3-4 adet hatmi çiçeği
  • 1,5 litre su

Hazırlanışı

    Derin bir tencereye soğuk su koyun. İçine zencefil, karanfil, karabiber ve tarçını da atıp ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kaynamaya bırakın. 
    Ocağı kapatmadan 1-2 dakika önce ıhlamuru ekleyin. Ocağı kapattıktan sonra hatmi çiçeğini de ilave edip 10 dakika kadar demlemeye bırakın. Çayınız demlendikten sonra süzüp sıcak olarak servis edin.
    Çayınıza hiç bir şey eklemeden içmeniz en faydalısıdır. Tatlandırmak isterseniz biraz ılıdıktan sonra 1 kaşık bal ve 1 dilim limon ekleyebilirsiniz.
***Bal ve limonu çayınız çok sıcakken eklemeyin. Özellikle çok sıcakken limon eklediğinizde bitkilerin faydalı etkilerini öldürebilirsiniz.
***Bu çayı hatmi çiçeği kullanmadan da yapabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz içine defne yaprağı, yıldız anason, adaçayı... gibi sevdiğiniz bitkilerden  ilave edebilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı bitkiler kaynatılır, bazılarıysa demletilir. Defne yaprağı ve yıldız anasonu çayınızı kaynatırken, adaçayını ise en son 5 dakika süreyle demleyin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}