Fesleğen Soslu Tost


Malzemeler{4 kişilik}

  • 8 adet beyaz tost ekmeği
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • 4 dilim köy peyniri
  • 4 dilim domates

Fesleğen Sos İçin;

  • 1 tutam fesleğen{1/4 demet}
  • 5-6 adet ceviz içi
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

    Sos malzemelerini blendır veya rondo yardımıyla püre haline getirin.{Fesleğen bulamazsanız Reyhan kullanabilirsiniz.}
     Tost ekmeğinin üzerine 1 dilim kaşar, 1 dilim taze köy peyniri, 1 dilim de domates koyun. Üzerine hazırladığınız fesleğen sostan 1 tatlı kaşığı dökün. Diğer tost ekmeğini üzerine kapatıp tost makinesinde pisirin. Sıcak olarak servis yapın.
***Köy peyniri yerine mozarella peyniri, kaşar peyniri yerine de parmesan peyniri kullanabilirsiniz.
    






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı