Fesleğen Soslu Tost
Malzemeler{4 kişilik}
- 8 adet beyaz tost ekmeği
- 4 dilim kaşar peyniri
- 4 dilim köy peyniri
- 4 dilim domates
Fesleğen Sos İçin;
- 1 tutam fesleğen{1/4 demet}
- 5-6 adet ceviz içi
- 1 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Sos malzemelerini blendır veya rondo yardımıyla püre haline getirin.{Fesleğen bulamazsanız Reyhan kullanabilirsiniz.}
Tost ekmeğinin üzerine 1 dilim kaşar, 1 dilim taze köy peyniri, 1 dilim de domates koyun. Üzerine hazırladığınız fesleğen sostan 1 tatlı kaşığı dökün. Diğer tost ekmeğini üzerine kapatıp tost makinesinde pisirin. Sıcak olarak servis yapın.
***Köy peyniri yerine mozarella peyniri, kaşar peyniri yerine de parmesan peyniri kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder