Tahinli Çıtır Sarma

Malzemeler

  • 16 adet baklavalık yufka
  • 1 kase tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kase ceviz içi
  • Üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı

    4 adet baklava yufkasını üst üste koyun. 3 yemek kaşığı kadar tahini üzerine gezdirip fırça yardımıyla sürün. 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ve 1 avuç iri dövülmüş cevizi üzerine eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın. 6 eşit parçaya kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
    Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
     Ilıkken üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Dilerseniz pudra şekerinin içine biraz tarçın da ekleyebilirsiniz.
***Tahin ve şeker miktarını damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}