Tahinli Çıtır Sarma
Malzemeler
- 16 adet baklavalık yufka
- 1 kase tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kase ceviz içi
- Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı
4 adet baklava yufkasını üst üste koyun. 3 yemek kaşığı kadar tahini üzerine gezdirip fırça yardımıyla sürün. 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ve 1 avuç iri dövülmüş cevizi üzerine eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın. 6 eşit parçaya kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ilıkken üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Dilerseniz pudra şekerinin içine biraz tarçın da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder