Sulu Patates

Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı ev salçası
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş et
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

    Yapışmaz derin ve yayvan bir tencereyi ocağa alın. Tava ısınınca yağı ekleyin. Hemen ardından iri doğranmış patatesleri{yarım ay şeklinde} atıp arada bir karıştırarak biraz kavurun.
     Yemeklik doğradığınız soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin. {Soğanla birlikte bir yeşil biberi de doğrayıp ekleyebilirsiniz lezzet verir}
     Soğanlar da kavrulunca salçayı ve kavurmayı ekleyin. Tuz ve karabiberini de ilave edin.
     Üzerini basacak şekilde sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
***Hazır kavrulmuş et yerine, soğan biraz kavrulunca aynı miktarda kıyma ekleyip kavurabilirsiniz.
***Acı seviyorsanız pul biber de ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı