Sulu Patates
Malzemeler
- 5-6 adet orta boy patates
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı ev salçası
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş et
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Yapışmaz derin ve yayvan bir tencereyi ocağa alın. Tava ısınınca yağı ekleyin. Hemen ardından iri doğranmış patatesleri{yarım ay şeklinde} atıp arada bir karıştırarak biraz kavurun.
Yemeklik doğradığınız soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin. {Soğanla birlikte bir yeşil biberi de doğrayıp ekleyebilirsiniz lezzet verir}
Soğanlar da kavrulunca salçayı ve kavurmayı ekleyin. Tuz ve karabiberini de ilave edin.
Üzerini basacak şekilde sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
***Hazır kavrulmuş et yerine, soğan biraz kavrulunca aynı miktarda kıyma ekleyip kavurabilirsiniz.
***Acı seviyorsanız pul biber de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder