Kabak Çorbası

Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 4-5 su bardağı su
  • Yeterince tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Süslemek için kuru nane, maydanoz

Hazırlanışı

     Kabak, patates, havuç, soğan ve domatesi irice doğrayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine 4-5 su bardağı su ekleyin. Tuzunu atın. 10 dk. haşlayın.
     Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtıp unu ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Biraz ılıdıktan sonra düdüklüde pişen çorbaya ilave edin. Çorbayı blendırdan geçirip birtaşım daha kaynatın.
     Kuru nane ve maydanozla süsleyerek yanında limonla servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı