Beyin Haşlama

Malzemeler

  • 1 adet dana beyni
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Limon 
  • Karabiber

Hazırlanışı

    Geniş bir kaba aldığınız beyni nazikçe yıkayın. Soğuk suda arada bir suyunu değiştirerek  {mümkünse buzdolabında} 1-2 saat bekletin.
    Üzerindeki damarlı kısımları ve zarını çıkarabildiğiniz kadar soyun.
    Derin bir tencereye alıp üzerini aşacak şekilde su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Orta hararetteki ateşte 30-35 dakika kaynatın. 
    Ocaktan alıp kendi suyunun içinde biraz ılımaya bırakın. İçinden parçalamadan bir tabağa alıp iri parçalara kesin.
    Geniş yapışmaz bir tavaya tereyağı koyup ocağa alın. Yağ ısınınca beyinleri tavaya alıp arada bir çevirerek pembeleşinceye kadar soteleyin.
    Servis tabağına alıp üzerine bol limon sıkın. Taze çekilmiş karabiberle süsleyerek servis edin.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı