Yoğurt Çorbası

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı yoğurt{katı yerinden tepeleme}
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Kuru nane

Hazırlanışı

    Derin bir tencereye yoğurt, un, yumurta sarısı ve biraz su ekleyip blendır yardımıyla iyice karıştırın{yoksa çırpma teliyle} Çorbanızın kesilmemesi için bu aşama önemlidir.
    Geri kalan suyunu da ekleyip ocağa alın. Kaynayıncaya kadar karıştırın{mümkünse aynı yöne}
Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip 10 dk kadar daha kaynatın. Eğer bekleyecekse üzerinin kabuk bağlamaması için arada bir karıştırın ve çorbanızın kesilmemesi için tencerenin ağzını açık bırakın veya yarı aralık bir şekilde kapatın.
     Küçük bir tavada tereyağını hafif yakıp ocaktan alın. İçine pul biber ve naneyi ekleyin. 
Çorbanızın üzerine döküp servis edin. 
***Yoğurdunuz biraz ekşimişse süzdükten sonra kullanın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı