Kabak Mücveri


Malzemeler{4 kişilik}

  • 2 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 50 gr beyaz peynir{mümkünse köy peyniri}
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane{veya 1 çay kaşığı kuru nane}
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

     Kabakları soyup rendeleyin.{Soymasanız da olur.} Rendelediğiniz kabakları iki avucunuzda sıkarak fazla sularını alın.{Vaktiniz varsa kabakları rendeledikten sonra üzerine bolca tuz ekip bir süzgece alın yaklaşık bir saat sonra suyunu bırakacaktır.}
     Suyunu sıktığınız kabakların üzerine un, ufalanmış peynir, ince kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu, baharatları ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
     Tavayı ısıtıp sıvı yağı ekleyin. Yağ yeterince kızdığında karışımdan yemek kaşığı yardımıyla tavaya alıp üzerine biraz bastırarak şekil verin ve iki tarafını da kızartın. Her seferinde tavaya 3 veya 4 kaşık koyun fazla şıkıştırmayın. 
     Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alın.
     Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
***Bu malzemelerden 13-14 adet mücver çıkıyor.
***Şayet malzemenin iki katını kullanarak hazırladıysanız iki adet tava kullanarak kızartmanızı öneririm. Çünkü malzemenin sonlarına doğru yağ yanmaya başlıyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}