Ispanaklı Rulo Börek
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sulu yoğurt
- 1 çay bardağından az eksik sıvı yağ
- 1/2 şişe maden suyu
İç Harcı İçin:
- 500 gr ıspanak
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 100 gr kıyma
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Önce iç harcını hazırlayalım. Ispanağı ayıklayıp bol suda bekleterek yıkayın.. Soğanı yemeklik doğrayıp yüksek ateşte çok az soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini ilave edin. Suyu süzülüp doğranmış ıspanakları da ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve maden suyunu iyice karıştırın.
Yufkalardan birini alıp masaya serin. Hazırladığınız yoğurtlu harçtan 6-7 yemek kaşığı kadar döküp her tarafına sürün.
Yufkayı 4 e bölün. Ispanaklı iç harçtan 1 er yemek kaşığı koyup, yufkanın her tarafına dağıtın. Rulo şeklinde sarıp kendi etrafında kıvırın.
Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yoğurtlu harcı bir fırça yardımıyla bolca sürüp susamla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Not:Hazırladığınız ıspanaklı harcı tencerenin içinde kabaca 4 e bölüp kullanırsanız bütün yufkalara eşit şekilde dağıtmış olursunuz.
Yorumlar
Yorum Gönder