Ispanaklı Rulo Börek

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 çay bardağından az eksik sıvı yağ
  • 1/2 şişe maden suyu

İç Harcı İçin:

  • 500 gr ıspanak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 100 gr kıyma
  • Tuz, Karabiber
Üzerini süslemek için susam

Hazırlanışı

    Önce iç harcını hazırlayalım. Ispanağı ayıklayıp bol suda bekleterek yıkayın.. Soğanı yemeklik doğrayıp yüksek ateşte çok az soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini ilave edin. Suyu süzülüp doğranmış ıspanakları da ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
    Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve maden suyunu iyice karıştırın.
    Yufkalardan birini alıp masaya serin. Hazırladığınız yoğurtlu harçtan 6-7 yemek kaşığı kadar döküp her tarafına sürün.
    Yufkayı 4 e bölün. Ispanaklı iç harçtan 1 er yemek kaşığı koyup, yufkanın her tarafına dağıtın. Rulo şeklinde sarıp kendi etrafında kıvırın.
    Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yoğurtlu harcı bir fırça yardımıyla bolca sürüp susamla süsleyin.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Not:Hazırladığınız ıspanaklı  harcı tencerenin içinde kabaca 4 e bölüp kullanırsanız bütün yufkalara  eşit şekilde dağıtmış olursunuz.
 
 
 
 
 
 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}