Mercimekli Erişte
Malzemeler
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte{Kırılmış uzun makarna da olur}
- 8 bardak su
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı ev salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz, karabiber
- Üzerine yakmak için 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Yarım su bardağı mercimeği yıkayıp çelik bir tencereye alın. Üzerine 3 bardak soğuk su ekleyin, biraz tuz ekip ocağa alın. Yarım saat kadar pişmeye bırakın. Mercimekler piştikten sonra kalan 5 bardak suyu sıcak olarak ekledikten sonra erişteyi ilave edin. Eriştenin pişme süresi 8-10 dakikadır.Bu arada küçük bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip ince kıydığınız soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocağı kapatın. İçine nane ve karabiberi ilave edin.
Hazırladığınız bu sosu eriştenin pişmesine yakın ekleyip, mercimek ve erişteyle beraber 1-2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Yemeğinizi lezzetlendirmek için 1 yemek kaşığı tereyağını yakıp üzerine gezdirin.
***Ayrıca bu yemeğe pişerken bir miktar kavrulmuş et{sıygıç} eklenebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder