Mercimekli Erişte


Malzemeler

  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte{Kırılmış uzun makarna da olur}
  • 8 bardak su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı ev salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz, karabiber
  • Üzerine yakmak için 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

       Yarım su bardağı mercimeği yıkayıp çelik bir tencereye alın. Üzerine 3 bardak soğuk su ekleyin, biraz tuz ekip ocağa alın. Yarım saat kadar pişmeye bırakın. Mercimekler piştikten sonra kalan 5 bardak suyu  sıcak olarak ekledikten sonra erişteyi ilave edin. Eriştenin pişme süresi 8-10 dakikadır.
       Bu  arada küçük bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip ince kıydığınız soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocağı kapatın. İçine nane ve karabiberi ilave edin. 
       Hazırladığınız bu sosu eriştenin pişmesine yakın ekleyip, mercimek ve erişteyle beraber 1-2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Yemeğinizi lezzetlendirmek için 1 yemek kaşığı tereyağını yakıp üzerine gezdirin.
      ***Ayrıca bu yemeğe pişerken bir miktar kavrulmuş et{sıygıç} eklenebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}