Mantarli Risotto
Malzemeler
- 2 su bardagi risotto pirinci
- 3-4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet kuru sogan
- 1 dis kiyilmis sarimsak
- 200 gr kahverengi mantar
- 1 adet kirmizi kapya biber
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 4 yemek kasigi dolusu rendelenmis parmesan peyniri
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi
Sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda hafif soteleyin. Ardindan kiyilmis sarimsak ve iri dogranmis mantarlari ilave edip biraz yuksek ateste fazla sulandirmadan kavurmaya devam edin. Suyunu cektikten sonra pirinci ilave edip biraz daha kavurun.
Pirincler de kavrulduktan sonra üzerini cok az basacak sekilde sicak su ekleyip arada bir karistirarak suyunu cektirin. Dibi tutmayacak sekilde suyunu cektikce sicak su ilave ederek sik araliklarla karistirmaya devam edin. Pismesine yakin tereyagini ve kup dogranmis kirmizi biberi de ilave edin. Bu arada azar azar karistirarak su eklemeye devam edin. Pirinclerin tadina bakin pirincler pisdiginde risottonuz hazir demektir. Hatta hafiften pirinclerin icinin diri kalmasi makbuldür.Pirinclerin pisme süresi pirincin kalitesine göre degisebilir. Normal risotto pirinci yaklasik 25-30 dakikada piser.En son asamada suyunu tamamen cektirmeyin, risotto hafif sulu kalmalidir.
Risottonuz pistikten sonra icine parmesan peynirini ilave edip bekletmeden servis edin.
*****Bu malzemeler 4-6 kisiliktir 2-3 kisilik hazirlayacaksaniz malzemenin yarisini kullanin. Risotto soguduktan sonra tekrar isitilmayacagindan yiyeceginiz kadar yapmanizda fayda var.
Risottonuz pistikten sonra icine parmesan peynirini ilave edip bekletmeden servis edin.
*****Bu malzemeler 4-6 kisiliktir 2-3 kisilik hazirlayacaksaniz malzemenin yarisini kullanin. Risotto soguduktan sonra tekrar isitilmayacagindan yiyeceginiz kadar yapmanizda fayda var.
Yorumlar
Yorum Gönder