Haşhaşlı Kek

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı siyah haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Kek Kalıbını Kaplamak İçin:

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı haşhaş

Hazırlanışı

    Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı yağ, süt ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip çok az çırpın.
    Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Kalıbın heryerini kaplayacak şekilde haşhaş tohumu serpin.
    Hazırladığınız hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. üzeri kızarana kadar pişirin.
    Not:Unu eklerken önce 2 su bardağı ekleyin.Kıvamına göre azar azar ilave edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}