Yalancı Su Böreği
Malzemeler
- 1 kg taze hazır yufka
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 şişe maden suyu
İç Malzemesi İçin:
- 200 gr beyaz peynir
- Yarım paket kıvrım makarna
Hazırlanışı:
Makarnayı haşlayıp birbirine yapışmaması için biraz sıvı yağ ekleyip karıştırın.Sıvı malzemeleri{yumurta,süt,zeytinyağı ve maden suyu} derin bir kaseye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın.
Büyük fırın tepsisini sıvı yağla hafifçe yağlayıp bir yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde serip üzerine büyük servis kaşığıyla 4 kaşık sıvı harçtan dökün.
Üzerine ikinci yufkayı buruşturarak serin, sıvı harçtan 4 servis kaşığı daha gezdirip ufalanmış peynir ve makarnanın yarısını üzerine serpiştirin.
Üçüncü ve dördüncü yufkayı da buruşturarak serip{aralarına 4 er yemek kaşığı sıvı harçtan dökün} kalan peynir ve makarnayı serpiştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde serip, en son kenarlarından sarkan yufkaları da üzerine kapatın.
Kalan bütün sıvı harcı üzerine gezdirip, bolca susam ve çörekotu serpin. 10-15 dakika dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
Dilimleyerek servis edin.{Dilimleme işini böreği fırına sürmeden önce de yapabilirsiniz.}
Not:Bu böreği sızma ve riviera zeytinyağının her ikisiyle de denedim çok lezzetli oluyor. Hiçbir şekilde zeytinyağının kokusu ve tadı hissedilmiyor aksine lezzet veriyor.
Yorumlar
Yorum Gönder