Pepeçura
Malzemeler
- 1 kg siyah üzüm
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı mısır unu
Hazırlanışı
Üzümleri suda bekleterek yıkayın. Saplarıyla beraber bir tencereye alın. Üzerini hafif basacak şekilde su ekleyip ocağa alın. Üzümler çatlayıp hafif yumuşayıncaya kadar kaynatın.Ocağı kapatıp üzümleri suyuyla beraber patates ezeceği veya bir çatal yardımıyla iri delikli bir süzgeçten geçirin. Tekrar bir tencereye alıp içine şeker ve mısır ununu ilave edip ocağa alın. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kabarcıklar çıkartıncaya kadar kaynatın.{Yaklaşık 10-15 dakika}
Ocağı kapatıp tatlınızı kaselere paylaştırın. Ilıyınca buzdolabına koyun. Soğuk olarak servis edin.***Bu tatlı kokulu pepeçura üzümünden yapılırsa daha güzel olur.
Yorumlar
Yorum Gönder