Sucuklu Pizza
Malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 çay bardağı ılık süt
- 1/2 adet yaş maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- Tuz
- 1/2 kangal sucuk
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 su bardağı kaşar rendesi{300 gr}
Hazırlanışı
Hamur yoğuracağınız kaba su, süt, maya, zeytinyağı, tuz ve şekeride ekleyip maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesinden daha cıvık ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzu güzelce yoğurduktan sonra üzerini kapatarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.Hamurunuzun hacmi iki katına çıktığında, büyük fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın.{hamurun tepside toplanmaması için katı yağla yağlamanız gerekiyor.} Elinizi 1 kaşık zeytinyağıyla yağlayıp hamurunuzu tepsiye yayın. Üzerine domates püresi, kekik, karabiber ve tuzu karıştırıp eşit bir şekilde yayın. Sucuk, biber ve domatesleri dilimleyip aralıklı olarak yerleştirin. 10 dakika kadar ılık bir ortamda tepsi mayasının gelmesini bekleyin. 220 derece fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini yayıp tekrar fırına verin. Kaşarlar eriyip hafif renk alıncaya kadar tekrar pişirin {yaklaşık 5 dakika}.
Pizzanızı fırından çıkarınca biraz dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder