Kıymalı Erişte { Ev Makarnası}

 


Malzemeler

  • 2 su bardağı ev makarnası{fırınlanmış}
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gr kıyma
  • Süslemek için maydanoz

Hazırlanışı

     Derin bir tencereye yarısını geçecek kadar su ekleyip kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip erişteyi ilave edin. Erişteleri 7-8 dakika haşlayıp ocaktan alın ve süzün.
     Makarnanın üzerine tereyağını yakıp dökün ve karıştırın. Karabiberini ekleyin.
     Bu arada ayrı bir tavada kıymayı sıvı yağda kavurup biraz tuz ve karabiber ekleyin.
     Makarnayı servis tabağına alıp üzerine kıymayı koyun. Maydanozla süsleyerek servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı