Keşkek


Malzemeler

  • 750 gr aşurelik buğday
  • 1 adet ilikli dana kemiği{ikiye bölünmüş}
  • Acı kırmızı toz biber
  • Tuz

Hazırlanışı

    Şello kemikler bol suda birkaç saat arada bir suyu değiştirilerek bekletilir{kanından arınması için}
    Çok derin ve geniş bir tencereye kemikler, buğday, yeteri kadar acı kırmızı toz biber veya birkaç tane kuru acı kırmızı biber ve tuz ekleyerek ekmek fırınına götürülür. Fırında üzerini aşacak kadar su eklenir. Ekmek fırınının körelmiş ateşinde sabaha kadar ağır ateşte pişirilir.
     Keşkeği evde hazırlamak istiyorsanız yukarıdaki malzemelerin yarısını kullanın. Kemiği ve buğdayı birkaç saat kadar ayrı kaplarda bol suda bekletin. Kemiği düdüklü tencereye alıp üzerine kaynar su ve tuz ekleyip ağzı açık olarak kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpüklerini arada bir alarak yarım saat kadar kaynatın.
    Daha sonra suda beklettiğiniz buğday ve biberini de ilave edip düdüklünün kapağını kapatın. Kısık ateşte yarım saat daha pişirip içinden kemiğini alarak servis edin. Kemiğin iliğini çıkarıp üzerindeki etlerini de didikleyip keşkeğe ilave edin.
  ***Kemik biraz etli olursa keşkek daha lezzetli olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı