Mayalı Taş Bükme

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya{veya 1,5 paket kuru maya}
  • Aldığı kadar un

Üzerine Sürmek İçin:

  • 1/2 su bardağı ezilmiş haşhaş
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ

İç Malzemesi:

  • 200 gr peynir
  • 1/4 demet taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Pul biber, karabiber

Hazırlanışı

    Hamur yoğuracağınız kaba ılık süt, ılık su, sıvı yağ, şeker, tuz ve mayayı da ekleyip karıştırın.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Üstünü kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
    Hamur mayalanıp iki katına çıktığında tezgahı yağlayın. Hauru iki eşit parçaya bölün.
Bir parçasını elinizle bastırarak dikdörtgen şekilde açın. Üzerine haşhaşla karıştırdığınız sıvı yağ
 karışımından sürüp rulo halinde sarın. 6 eşit parçaya bölüp tekrar elinizle açarak kare şeklini verin.
Ortasına hazırladığınız peynirli harçtan koyup karşılıklı kenarlarını birleştirerek katladığınız yer altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer parçaya da aynı işlemi uygulayın.
    10-15 dakika kadar tepside de mayalanmasını bekleyin. Üzerine haşhaşlı harçtan sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
    *****İçine patatesli veya kakırdaklı pırasalı harçta koyabilirsiniz.

 
 
 
 
 
 
 























































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı