Çiçek Kurabiye

kurabiyeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı {oda sıcaklığında}
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

  • 2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

       Kakao hariç bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur üç parçaya bölünür. Bir parçasına kakao eklenerek biraz daha yoğrulur. Küçük küçük {bilye gibi} yuvarlaklar yapılır. Çiçek şekli verilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
 

 
 
 
 






































Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı