Browni

 

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kakao{25 gr}
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Üzeri için:

  • 1 paket krema{200 gr}
  • 1 paket bitter çikolata{80 gr}

Hazırlanışı

      Tereyağını küçük bir tavada eritip hafif ılıyana kadar bekletin.
      Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. İçine eritilmiş tereyağını ve 1 çay bardağı ılık suyu ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp sıvı karışıma ekleyin ve hafifçe karıştırın. İçine cevizi de ekleyip yaklaşık 25-30 cm çaplarındaki yağlanmış bir tepsiye dökün.
      Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
      Çikolata sosunu hazırlamak için küçük çelik bir tencerede kremayı kaynatıp ocağı kapatın. İçine küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edip biraz bekledikten sonra karıştırarak eritin.
      Kek ve sos ılıdıktan sonra keki kare parçalara bölüp servis tabaklarına alın üzerine çikolatalı sosu gezdirip servis edin.
       ****Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.
       ****Çikolatalı sosun kekin üzerinde katılaşmasını isterseniz, çikolata miktarını iki katına çıkarabilir veya krema miktarını yarıya indirebilirsiniz.
       ****Keki ters çevirip dilimlerseniz sos üzerinden akıp gitmez.
       ****Ayrıca kekiniz için hazır çikolatalı sos da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}