Kolay Poğaça



Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su  bardağı un

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısıyla 1 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırın
  • Susam veya çörekotu

İç Malzemesi

Peynir veya biraz domates ve biber salçası katılmış haşlanmış patates

Hazırlanışı

     Yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve şekeri hamuru yoğuracağınız kaba alın. Üzerine azar azar aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. İçine peynir veya patatesli harçtan koyup yuvarlak veya klasik poğaça şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürün. Susam veya çörekotuyla süsleyip önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı