Zeytinyağlı Enginar


Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 8-10 adet içi alınmış taze bezelye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy limon
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı su
  • Süslemek için dereotu

Hazırlanışı

Enginarları yıkayıp yayvan çelik bir tencereye dizin. Yemeklik doğranmış soğanları, bezelyeyi,
ve küp doğranmış sebzeleri harmanlayıp enginarların üzerine doldurun. Artan malzeme kenarına taşabilir. Zeytinyağı ve 1 limonun suyunu karıştırıp enginarların üzerine gezdirin. Tuz ve şekerini
ekleyin. Kenarından 2,5 su bardağı suyunu da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 45 dk
pişirin. Kapağı kapalı halde ılıyıncaya kadar bekletin. Dereotuyla süsleyip servis yapın.
   Pişerken takip edin suyu biterse biraz sıcak su ekleyin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}