Mantar Salatası

Malzemeler

  • 500 gr kültür mantarı
  • 1 kutu konserve mısır
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • 100 gr kırmızı biberli yeşil zeytin
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Zeytinyağı, tuz, limon

Hazırlanışı

Mantarların kabuğunu soyun veya akan su altında bezle ovarak yıkayıp dilediğiniz şekilde doğrayın. Küçük bir tencereye su doldurup ocağa alın, kaynamaya başlayınca tuz atıp limon sıkın ve mantarları ilave edin, 20-25 dakika haşlayarak süzün, hafif sudan geçirin.
Mantarların suyu iyice süzülünce mısırı, ince dilimlediğiniz turşu ve zeytinleri, kıyılmış soğan maydanoz ve dereotunu da ekleyip karıştırın.
Damak tadınıza göre zeytinyağı, limon ve tuz ekleyip servis edin.
Not: Salatanızın daha lezzetli olması için mantarları haşladıktan sonra hafif sıvı yağda soteleyip, kırmızı pul biber ekleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı