Köfteli Makarna

Malzemeler
  • 1 paket uzun makarna
  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı kuru ekmek içi
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • Yeterince tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sos için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • Tuz, karabiber

 Hazırlanışı

Köfte yapacağınız kabın içine soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince kıyın, kıymayı, kuru ekmek içini, yumurtayı, kekik, reyhan, tuz ve karabiberini de ekleyip güzelce yoğurun. Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Çıkarıp dilediğiniz boyutta top köfteler hazırlayın. Yapışmaz geniş bir tavayı ısıtın biraz sıvı yağ ekleyip köftelerin önce yarısını tavaya alıp her tarafını güzelce kızartın. Sonra diğer yarısını kızartın.

Sosun Hazırlanışı

Yemeklik doğradığınız soğanı, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda soğanlar şeffaflaşana dek pişirin. Salçayı ekleyip çok az kavurun. Daha sonra domates rendesini ekleyin. Baharatları da ekleyip 5-10 dakika pişmeye bırakın. Bu sosun içine pişirdiğiniz köfteleri ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. 
Köfteler sosun içinde piştiği sırada makarnayı hazırlayın. Derin bir tencerede suyu kaynatın, kaynayan suyun içine bir yemek kaşığı tuz atın. Bir paket makarnayı da ilave edip bir defa karıştırın. 10-12 dakika haşlayıp süzün. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine soslu köftelerden koyun. Dilerseniz maydanoz ve rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyip servis edin. 

Köfte İçin Kuru Ekmek İçi Nasıl Hazırlanır

Ekmeği küçük parçalara bölüp bir tepsiye dizin. İki üç gün açıkta bırakıp kurumasını sağlayın. Daha sonra rendeleyin veya robottan geçirip kavanoza doldurun. Buzdolabında veya derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı