Malzemeler
- 100 gr lohusa şekeri
- 1 parça kök zencefil(kuru)
- 7 adet karanfil
- 1 parça çubuk tarçın
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 7 su bardağı su
Hazırlanışı
Bütün malzemeyi derin bir tencereye koyun. Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika kısık ateşte kaynatıp ocaktan indirin. Cam şişe veya sürehiye süzün. Dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk ikram edin.
- Şayet renginin daha kırmızı, içiminin ekşimsi ve daha lezzetli olmasını isterseniz, ocağın altını kapattıktan sonra içine bir tutam (8-10 yaprak) hibiskus atın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra cam şişe veya sürahiye süzün.
- Lohusa şerbetini sıcak içmek isterseniz üzerine çok ince kıyılmış ceviz ve biraz tarçın serperek tüketebilirsiniz.
- Sunumunun estetik olmasını isterseniz, bebek erkek ise sürahinin boynuna kırmızı kurdela, kız ise kırmızı tülbent bağlayabilirsiniz.
- Lohusa şerbeti yapmak için lohusa şekeri şart değildir. Lohusa şekeri tarçın ve karanfil aroması ile renk vermesi için kullanılır. Malzemeyi iki katına çıkartarak 15 adet karanfil, 2 adet çubuk tarçın ve 1 su bardağı şekeri kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra içine renk vermesi için bir adet sallama kuşburnu çayı atın. 2-3 dakika denlendirip sürahiye süzün. Şerbeti bu şekilde de hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder