Ev Kurabiyesi (Püsküğüdü)


Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 6 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı


Yumurta ve şekeri 2-3 dakika elinizle çırparak karıştırın. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu, karbonat ve un karışımını ekleyip ele yapışan kulak memesinden hafif yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak portakal kabuğu rendesi  üzümü ekleyin. 
Elinizi yağlayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yassı şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış  200 Derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Notlar: Kurabiyelerinizi  şekerli seviyorsanız tepsiye dizmeden önce şekere batırıp öyle dizin.
              Kurabiyelere şekil verirken elinizi yağ yerine suya da batırabilirsiniz.
              Portakal kabuğunun yalnız turuncu yerlerini rendeleyin. Derine inerseniz acılık verebilir.
              İsteğe göre yarım su bardağı dövülmüş fındık da ilave edilebilir.
              Bu ölçüler bir büyük fırın tepsisi içindir.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı