Fırma Baklava

Fırma Baklava
fırma baklava
Malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar (yaklaşık 3 su bardağı un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı
Sıvı yağı bir tavaya alıp ocakta hafif ısıtın. İçine su, süt ve tahini ekleyip karıştırın.
Kenarlarından hafif cızırdamaya başlayınca unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Karışım hamur haline gelince hemen alın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edeceksiniz.
Hamura elinizle resimdeki şekli verip bir tepsiye dizin. İsterseniz susama batırabilirsiniz.
200 Derece fırında yarım saat pişirin. 
Bu arada şerbeti hazırlayın. Su ile şekeri kaynatıp bir iki damla limon sıkın.
Fırından çıkarıp ılımasını beklediğiniz tepsiye, yine ılık şerbeti döküp, bir saat sonra servis edin.
Bolvadin ilçesine özgü, bu güzel ve lezzetli tatlı tarifini beğenmeniz ümidiyle...
Afiyet olsun.
  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}