Antep Fıstıklı Kek
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/4 su bardağı ılık su
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı öğütülmüş antep fıstığı (100 gram)
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
Süt, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip karıştırın.
Limon kabuğunu, antep fıstığını, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın.
Tereyağ ile yağlanıp unlanmış geniş bir tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 180 Derece fırında pişirin.
İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın.
Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder