Sakızlı Muhallebi



Malzemeler

-1 litre süt
-1 su bardağı un
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket damla sakızı (2-3 küçük parça)

Yapılışı
Derin bir çelik tencerede un ve tereyağını hafifçe kavurun.
Sütü ekleyin, sürekli karıştırarak kaynatın.
Şekeri ekleyin.
Damla sakızını havanda biraz şekerle ezip ekleyin.
Sürekli karıştırarak 5-10 dakika kaynatın.
Kaselere paylaştırıp, soğutup servis yapın.
*Sakızlı muhallebinin göz göz olması için kaselere paylaştırırken kepçe biraz yüksekte tutularak boşaltılmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı