Portakallı Kek
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı ılık su
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- Yumurta ve şekeri rengi beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağı, süt, portakal suyu ve ılık suyu ekleyip karıştırın.
- Portakal kabuğu rendesini ve unu da kapartma tozu ile karıştırıp karışıma ilave edin ve hafifçe karıştırın.
- Tereyağı ile yağlayıp hafif unladığınız geniş bir tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 ºC de (turbo açık ise 160 ºC) üzeri penbeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktıktan sonra 5-10 dakika bekletip kalıptan çıkartın.
- Soğuyunca dilimleyerek servis edin.
- Not: Portakalın sadece turuncu yerlerini rendeleyin. Beyaz yerlerini rendelemeyin. Her defasında portakalı rendeye bir defa sürün. Yoksa açısı çıkar.
Yorumlar
Yorum Gönder