Portakallı Kek


Portakallı Kek

Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şekeri rengi beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağı, süt, portakal suyu ve ılık suyu ekleyip karıştırın.
  • Portakal kabuğu rendesini ve unu da kapartma tozu ile karıştırıp karışıma ilave edin ve hafifçe karıştırın.
  • Tereyağı ile yağlayıp hafif unladığınız geniş bir tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 ºC de (turbo açık ise 160 ºC) üzeri penbeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktıktan sonra 5-10 dakika bekletip kalıptan çıkartın.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis edin.
  • Not: Portakalın sadece turuncu yerlerini rendeleyin. Beyaz yerlerini rendelemeyin. Her defasında portakalı rendeye bir defa sürün. Yoksa açısı çıkar.
***Kekin malzemeleri çok olduğu için geniş bir kalıba dökün. İyice pişmeden fırından çıkarmayın.Kekin üst yüzeyi hafif kahverengiye dönmelidir.En az 35 dakika pişirin.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı