Portakallı Kek


Portakallı Kek

Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şekeri rengi beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağı, süt, portakal suyu ve ılık suyu ekleyip karıştırın.
  • Portakal kabuğu rendesini ve unu da kapartma tozu ile karıştırıp karışıma ilave edin ve hafifçe karıştırın.
  • Tereyağı ile yağlayıp hafif unladığınız geniş bir tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 ºC de (turbo açık ise 160 ºC) üzeri penbeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktıktan sonra 5-10 dakika bekletip kalıptan çıkartın.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis edin.
  • Not: Portakalın sadece turuncu yerlerini rendeleyin. Beyaz yerlerini rendelemeyin. Her defasında portakalı rendeye bir defa sürün. Yoksa açısı çıkar.
***Kekin malzemeleri çok olduğu için geniş bir kalıba dökün. İyice pişmeden fırından çıkarmayın.Kekin üst yüzeyi hafif kahverengiye dönmelidir.En az 35 dakika pişirin.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Pelte Çorba

Közlenmiş Patlıcan Salatası