Portakal Soslu Pancar Salatası



Malzemeler
  • 3-4 adet kırmızı pancar
  • Yarım demet kırmızı marul
  • Yarım demet yeşil marul
Sos için
  • 1 portakalın suyu
  • 1 yemet kaşığı limon suyu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber

Yapılışı

Pancarların kabuklarını soyun ve ikiye bölün.
Düdüklü tencerede 2 su bardağı su ile 15-20 dakika haşlayın.
Marulları yıkayıp suyunu iyice süzdürün.
Pancarları ve marulları irice doğrayıp, geniş bir salata kasesine koyun.
Portakal suyu, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp üzerine gezdirin.
Portakal ve limon kabuğu rendesiyle süsleyip servise sunun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}