Keşkül



Malzemeler (4 kişilik)
-1/2 su bardağı kabuksuz çiğ badem (50 gram)
-4 su bardağı süt
-1 kahve fincanı pirinç unu
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 su bardağı şeker
-2 çorba kaşığı hindistan cevizi
-1 tutam tuz

Süslemek İçin
Hindistan cevizi, badem, ceviz


Hazırlanışı
Bademleri bir bardak su ile kaynatın. Kaynadıktan sonra suyunu süzün, bademlerin kabuklarını soyun.
Önce robotta, daha sonra üzerine bir bardak süt ekleyip, blenderle pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
(Havanda da dövülebilir)
Yarım bardak süt ile pirinç unu ve nişastayı ezip topaksız hale getirin. Kalan iki buçuk bardak sütü tencereye alıp bir tutam tuz atarak kaynatın.
Kaynayan süte pirinç unu ve nişasta karışımını döküp karıştırın.
Süt koyulaşmaya başlayınca şekeri, bademli sütü ve hindistan cevizini de ekleyin. Bu arada sürekli karıştırarak dibinin tutmasını engelleyin. Kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar sürekli karıştırın.
Üzeri göz göz olunca ateşten alıp kaselere paylaştırın.
Hindistan cevizi, badem ve ceviz ile süsleyin. Soğuyunca servis edin. Yazın üzerine sade dondurma ile de servis edilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı