Kabuğunda Patates


 
www.pancarkokusu.blogspot.com


Malzemeler
-6-7 adet orta boy patates
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1/4 su bardağı süt
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
-3 adet yeşil soğan
-Taze çekilmiş karabiber, tuz

Hazırlanışı
Patatesleri derince bir tencereye koyarak üzerini hafifçe aşacak şekilde su doldurup orta kısık ateşte çatal batıp çıkana kadar (yaklaşık 45 dakika) haşlayın.

Patateslerin üzerinden keserek içlerini çay kaşığı ile oyun. Patateslerin içini çatalla ezin. İçine tereyağını, sütü, yarım su bardağı kaşarı, beyaz peyniri, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. İnce doğranmış sağanları da ekleyin.

Hazırladığımız bu harcı oyduğunuz patateslerin içine kabaca sıkıştırmadan doldurun.

Üzerine de kalan yarım su bardağı kaşarı paylaştırın.
Fırının ızgara bölümünde kaşarlar eriyip pembeleşene kadar pişirip, sıcak servis edin.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı