Kabuğunda Patates
Malzemeler
-6-7 adet
orta boy patates
-1 tatlı
kaşığı tereyağı
-1/4 su
bardağı süt-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
-3 adet yeşil soğan
-Taze çekilmiş karabiber, tuz
Hazırlanışı
Patatesleri derince bir tencereye koyarak üzerini hafifçe
aşacak şekilde su doldurup orta kısık ateşte çatal batıp çıkana kadar (yaklaşık
45 dakika) haşlayın.
Patateslerin üzerinden keserek içlerini çay kaşığı ile oyun.
Patateslerin içini çatalla ezin. İçine tereyağını, sütü, yarım su bardağı
kaşarı, beyaz peyniri, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. İnce doğranmış
sağanları da ekleyin.
Hazırladığımız bu harcı oyduğunuz patateslerin içine kabaca
sıkıştırmadan doldurun.
Üzerine de kalan yarım su bardağı kaşarı paylaştırın.
Fırının ızgara bölümünde kaşarlar eriyip pembeleşene kadar pişirip, sıcak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder