Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler
- 1 kg taze barbunya
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ{veya iyi kalite sızma zeytinyağı}
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet sivri biber
- 1 adet havuç
- 2-3 diş sarımsak{iri kıyılmış}
- 1 adet patates
- 2-3 adet domates
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber
- 2-3 su bardağı sıcak su
- Üzeri için ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Barbunyaları ayıklayıp üzerini aşacak şekilde su ekleyip düdüklü tencerede 10-15 dakika haşlayın.Geniş yayvan bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun. Soğan biraz kavrulduktan sonra doğranmış biber, havuç, sarımsak, ve küp doğranmış patatesi de ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Bu malzemeler iyice kavrulduktan sonra küp doğranmış domatesleri de ilave edip biraz daha kavurun.
Domateslerde kavrulduktan sonra düdüklüde haşladığınız barbunyaların suyunu süzdürüp kavrulan sebzelerin üzerine ekleyin. Limon suyu, şeker, tuz ve karabiberini de ekleyip sıcak suyunu koyun. Orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.{Eğer barbunyalar düdüklü tencerede çok yumuşamışsa tencereyi indirmeye yakın da ilave edebilirsiniz.}
Barbunyanız ağzı kapalı olarak ılıdıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, bol maydanozla
süsleyerek servis edin.
Not:Ayıklanmış taze barbunyayı buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda bir yıla yakın saklayabilirsiniz. Böylece dilediğiniz vakit çıkarıp taze barbunya pişirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder