Pelte Çorba


Peltenin Malzemeleri

  • 1 çay bardağı ev yapımı nişasta
  • 5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1çay kaşığı tereyağı

Süslemek İçin:

  • Fıstık
  • Ceviz

Peltenin Hazırlanışı

     Nişasta ve suyu derin küçük bir tencereye alıp ocağa koyun. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra şeker ve 1 çay kaşığı tereyağını{peltenin yumuşak olması için} ilave edin. İçinde boncuk boncuk hava kabarcıkları olup yıldız şeklinde kabarcıklar çıkarmaya başlayıncaya kadar arada bir karıştırarak kaynatın.{15-20dk}
     Ocaktan alıp büyük çukur pelte çorba kasesine boşaltıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
***Ayrıca peltenin üzerini süslemek için kırmızı nöbet şekeri, fındık, çikolata vs... kullanabilirsiniz.

Çorbanın Malzemeleri

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 5 çay bardağı su
  • 1 çay  kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine yakmak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çorbanın Hazırlanışı:

     Pirinci yıkayıp süzün. Küçük çukur bir tencereye alıp üzerine 5 çay bardağı soğuk su ekleyip ocağa alın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Dibinin tutmaması için kaynayıncaya kadar arada bir karıştırın. Kaynamaya başlayınca tuzunu ve 1 çay kaşığı tereyağını ilave edin. Arada bir karıştırmak suretiyle kısık ateşte 35-40 dk. pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
     Çok karıştırmamaya özen gösterin. Şayet çok karıştırırsanız pirincin nişastası açığa çıkıp çorbanızı çok sertleştirebilir.
     Çorbanız pişince büyük çukur pelte çorba kasesine koyun. Üzerine tereyağını yakıp dökerek servis edin.
***Bu  malzemeler birer kase pelte-çorba içindir. Pelte çorbanın yanında kaymak, köfte veya çullama köfte ile sunulması makbuldür.
***Bu yemek Bolvadin de yeni doğum yapanlara götürülür.









Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar, çullama köftenin de tarifini yazarsanız çok memnun olurum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Yaprak Et Kavurma