Kayıtlar

Mantarlı Salata

Resim
Malzemeler 1/2 kg mantar 1 adet sarı biber 1 adet kırmızı biber 3 adet salatalık turşusu 1 kase haşlanmış mısır 1 tutam maydanoz Limon,tuz,zeytinyağı Hazırlanışı       Mantarları soyun veya akan suyun altında ovalayarak yıkayın.        Küçük bir tencereye su koyup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca biraz tuz atıp limon sıkın. Mantarları ilave edip 10-15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.       Biberleri ince uzun doğrayın. Turşu ve mantarları da doğrayın.        Mısır ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyin.       Limon, zeytinyağı ve tuz ekleyip harmanlayarak servis edin.

Şirin Kurabiye

Resim
Malzemeler 125 gr tuzsuz tereyağı 1,5 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurtanın beyazı 1/2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un 1 çay bardağı tuzsuz badem Hazırlanışı     Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Streç film ile sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.      Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, bebek veya ayıcık kalıpları ile kesin.      Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kürdan ve bıçak yardımıyla göz ve dudak yapın.Her kurabiyenin kucağına 1 er badem koyup kollarını kapatın.      Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Karnabahar Ograten

Resim
Malzemeler 1/2 adet karnabahar 100 gr kaşar peyniri Beşamel Sos İçin 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Tuz, karabiber Hazırlanışı     Derin bir tencereye yarısına kadar sıcak su koyup ocağa alın. Su kaynamaya başlayınca biraz tuz atın. Dallarına ayırdığınız karnabaharları ilave edip hafif diri kalacak şekilde 10-15 dakika haşlayın.     Geniş bir tavada tereyağıyla unu kokusu çıkana kadar kavurup sütünü ekleyin. Topaklanmaması için çırpma teliyle karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde tuz ve karabiberini ekleyin. Seviyorsanız biraz muskat rendesi de yakışır. {Sosunuz topaklanırsa endişelenmeyin blendırdan geçirmeniz yeter.}      Haşlayıp suyunu süzdüğünüz karnabaharları sosun içine atıp nazikçe karıştırın.       Fırına dayanıklı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşarları serpiştirin.       Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ü...

Tahinli Sandviç Çörek

Resim
Malzemeler 1 adet yaş maya 2 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1/2 çay bardağı tahin 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Üzeri İçin: 1/2 çay bardağı pekmez 1/4 çay bardağı su 1 çay bardağı susam Sandviç Yapmak İçin: Kıvırcık Marul Domates Kaşar peyniri Hazırlanışı      Hamur yoğuracağınız kaba maya, ılık su, sıvı yağ, tahin, şeker ve tuzu atıp maya eriyinceye kadar karıştırın.       Yaklaşık 4-5 su bardağı un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.        Ilık bir ortamda ağzını sıkıca kapatıp hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalandırın.        Elinizi ve tezgahı yağlayıp hamuru tezgaha alın. Hafifçe rulo yapıp bir bıçak yardımıyla 20 eşit parçaya bölün.        Her bir parçayı alıp uzun rulo şeklinde açıp şekil verin. Örgü şekli vermeniz şart değil bildiğiniz herhangi bir şekli verin. ...

Enginarlı Salata

Resim
Malzemeler 4 adet çanak enginar 1 adet kırmızı kapya biber 5 adet kornişon turşu 4-5 adet kurutulmuş domates 1 adet havuç 1 tutam maydanoz  1 tutam dereotu Zeytinyağı, limon, tuz Hazırlanışı     Enginarları geniş yayvan bir tencereye alıp üzerini hafif basacak şekilde su koyun. Biraz zeytinyağı, çeyrek limonun suyunu, ve tuzunu ekleyip orta ateşte enginarlara çatal batacak şekilde haşlayın. Yaklaşık 45 dk pişirin. Konserve enginar kullanırsanız pişme süresi daha kısa olacaktır.      Enginarları kapağı kapalı olarak soğutup uzun uzun dilimleyin. Biberi, turşuyu ve kurutulmuş domatesi de ince uzun dilimleyin.      Havucu sebze soyucuyla uzun uzun tıraşlayın. Kalınca rendeleyedebilirsiniz.       Maydanoz ve dereotunu ince kıyın.      Tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu da ekleyip servis edin.      Dilerseniz üzerine biraz engi...

Aşk Keki

Resim
Malzemeler Pembe Kek İçin: 2 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 çay bardağı un 1 çay kaşığı gıda pembe boyası Kakaolu Kek İçin: 2 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 çay bardağı un 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı kakao Hazırlanışı       Önce pembe keki yapalım, Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip çok az daha çırpın. Yağlanmış baton kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.       Soğuduktan sonra ince ince dilimleyin. Her dilimden kalp şeklinde kalıp yardımıyla şekiller çıkartın. Bu şekilleri yanyana getirip keki pişirdiğiniz dikdörtgen kalıbın ortasına yerleştirin.       Üzerine kakaolu keki döküp tekrar 190 derece fırında 20-25 dakika pişir...

Pofuduk Pankek

Resim
Malzemeler 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Hazırlanışı    Tüm malzemeyi derin bir çırpma kabına alıp çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Hazırladığınız malzemeden 1 yemek kaşığı dökün.Üzerinde kabarcıklar oluştuğunda tahta spatula yardımıyla çevirip diğer yüzünü de pişirin. Hafif yüksek ateşte her iki yüzünün de pişmesi 1 dakikayı geçmez.     Dilerseniz yanında muz, çikolata, çilek, peynir gibi şeylerle servis edebilirsiniz. Kahvaltıda yiyebileceğiniz gibi çay saatleriniz içinde pratik, çabuk hazırlanan, lezzetli bir tariftir. ***İyi pankek yapmak için tavanız pürüzsüz olmalıdır. ***Hamuru tavaya döktüğünüzde gereğinden fazla yayılıyorsa çok az daha un ekleyebilirsiniz.