Kayıtlar

Güllaç

Resim
Malzemeler 1 paket güllaç{100 gr} 800 ml süt{4 su bardağı} 1 su bardağı şeker ceviz Hazırlanışı     Süt ve şekeri bir tencereye alıp ocağı yakıyoruz.Süt ılıyıp şeker eriyince sütü dökmeye başlıyoruz.     Geniş kenarlı bir tepsiye hazır üçgen kesilmiş güllaç yapraklaırnı parlak tarafı üste gelecek şekilde(tepsiyi kaplayacak şekilde tek kat) seriyoruz.Güllaç yapraklarının her tafafı iyice ıslanana kadar bir kepçe yardımıyla üzerine sütü gezdiriyoruz.      Tüm güllaç yaprakları bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz.Ara kata iri ceviz parçaları yerleştiriyoruz. Bu arada süt ocakta ısınmaya devam ediyor.Bu şekilde üste koyduğumuz her güllaç yaprağına biraz daha sıcak süt dökmüş oluyoruz.Süt kaynama noktasına yaklaştığında ocağı kapatıp kalan sütü de en son yaprağın üzerine döküyoruz. Güllacın sütü çekmesini bekliyoruz. Güllaç sütü tamamen çektiğinde cevizle süsleyip streç filmle kaplayarak buzdolabına...

Krep Böreği

Resim
Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt ½ su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz İç Malzemesi: 100 gr kaşar peyniri Hazırlanışı      3 adet yumurtayı çırpma kabının içine kırıp çırpma teliyle biraz çırpın. Üzerine süt, su, un, kabartma tozu ve bir tutam tuzunu da ekleyip biraz daha çırpın. Koyu ayran kıvamında akışkan bir hamur elde edeceksiniz.{Unu eleyerek azar azar eklerseniz daha pürüzsüz bir hamur elde edersiniz.}      Krep tavasını veya pürüzsüz teflon bir tavayı orta hararette yanan bir ocağa alın. Tava ısınınca yarım çay kaşığı kadar sıvı yağla tavanızı yağlayın. Bir kepçe yardımıyla tavanın ortasına hazırladığınız harçtan döküp, tavayı sağa sola oynatarak hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Krebin üzeri göz göz olunca tahta bir spatulayla diğer tarafını çevirip pişirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Tavaya her seferinde yarım kepçeden biraz fazla hamur dökün. Bu mal...

Semizotu Yemeği

Resim
   Malzemeler                                                                                                                     1/2 kg yabani semizotu 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 2-3 adet domates 1 su bardağı su 1/2 çay bardağı bulgur Tuz Hazırlanışı        Semizotunu ayıklayın.Suda bekleterek yıkayıp ir...

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Resim
  Malzemeler 1 adet hazır ekmek kadayıfı{600 gr} 2,5 kg toz şeker 3 litre su 1-2 dilim limon 1 tabak camız {manda} kaymağı Hazırlanışı       Ekmek kadayıfını çeşmeden akan ılık suyun altına tutun. Her tarafı ıslanınca hemen derin ve geniş bir tepsiye alıp hafif şişmesini bekleyin.       Üzerine 2,5 kg şekeri ve 3 litre sıcak suyu dökün. Limon dilimlerini de atıp ocağı yakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın. Ateşi tepsinin biraz alt kenarından verin. Ateş direk kadayıfın altına gelirse kadayıfınız yanabilir.        Sık aralıklarla kenarlarındaki suyu büyük bir kaşıkla alıp kadayıfın üzerine gezdirin. Bu işlemi üzerindeki şeker eriyinceye kadar yapın. Tüm şeker eridikten sonra suyu üzerine arada bir gezdirmeniz yeterlidir.        Yaklaşık 45-50 dakika kadayıf bütün suyu çekip 2 katı büyüyene kadar arada bir kenarlarındaki suyu üzerine gezdiri...

Semizotu Salatası

Resim
  Malzemeler 1 bağ semizotu 2 adet salatalık 1 adet domates 1 küçük kutu konserve mısır Limon, zeytinyağı, tuz Süslemek için beyaz peynir Hazırlanışı        Semizotunu ayıklayıp suda bekleterek yıkayıp irice doğrayın.        Salatalık ve domatesi de irice doğrayıp semizotuna ekleyin. Mısırları da ilave edin.        Üzerine limon, zeytinyağı ve tuz gezdirip, beyaz peynirle süsleyerek servis edin. *Konserve mısır yerine kendi haşladığınız mısırı da kullanabilirsiniz. Taze mısırı düdüklü tencerede haşlayıp tanelerini keserek ekleyin.

Kabak Çiçeği Dolması

Resim
   Malzemeler    20-25 adet kabak çiçeği 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 2 adet domates 1/2 su bardağı pirinç 1/2 su bardağı bulgur 1/2 demet maydanoz Tuz, karabiber, yenibahar, kırm.pul biber,nane 1/2 çay bardağı zeytinyağı Yarım limonun suyu Dolmaların tabanı için; 1 adet kuru soğan 1 adet kabak 1 adet kırmızı biber Hazırlanışı       Kabak çiçeklerini akan suyun altında nazikçe yıkayın.Sapını kesip sap kısmındaki yeşillikleri kopartın.Ortasındaki tohumlu kısmı çiçekleri yırtmadan elinizle kopartın.       Dolma içini hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanları 2-3 kaşık sıvı yağda kavurun. Soğanlar kavrulunca yıkanmış pirinç ve bulguru çok az kavurun. Kabuğunu soyup ince doğradığınız domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanozu, baharatları{1er çay kaşığı} ve 1 su bardağı da sıcak su ekleyip yarı kıvamda pişirin.     ...

Çaylı Kek

Resim
   Malzemeler 3 adet yumurta 1.5 su bardağı şeker 1 su bardağı demli çay 3/4 su bardağı sıvı yağ 1 paket kakao{25 gr} 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un Hazırlanışı         Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Önceden demleyip ılımaya bıraktığınız 1 su bardağı sırf dem olan çayı, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayla karıştırdığınız unu da ekleyip çok az çırpın.          Sıvı yağla yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıttığınız 180 derece fırında kürdan batıp çıkana kadar pişirin.